מידע מקצועי – טוטאלי https://www.totalbiz.co.il ייעוץ וליווי עסקי לחברות ועסקים בשלבי הקמה וצמיחה Tue, 19 Oct 2021 12:29:43 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.13 https://www.totalbiz.co.il/wp-content/uploads/2020/04/cropped-favi-small-32x32.png מידע מקצועי – טוטאלי https://www.totalbiz.co.il 32 32 אמונות מגבילות בעסקים https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%92%d7%91%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%92%d7%91%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa/#respond Mon, 18 Oct 2021 06:13:33 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6680 בתור מלווים עסקיים אנחנו עובדים עם מנעד רחב של לקוחות מעולמות תוכן שונים ומגוונים. חלק מהתפקיד שלנו הוא לבחון את ההתנהגויות של הלקוחות שלנו ולדעת להעמיד מולם את נקודות החוזקה והחולשה שלהם. קרה לכם שהרגשתם תקועים במקום? שאותם דברים קורים לכם שוב ושוב? כולנו גדלנו בבית מסויים להורים ומשפחה עם תפיסות והרגלים מסויימים. בדרך גם חווינו […]

The post אמונות מגבילות בעסקים appeared first on טוטאלי.

]]>
בתור מלווים עסקיים אנחנו עובדים עם מנעד רחב של לקוחות מעולמות תוכן שונים ומגוונים. חלק מהתפקיד שלנו הוא לבחון את ההתנהגויות של הלקוחות שלנו ולדעת להעמיד מולם את נקודות החוזקה והחולשה שלהם.

קרה לכם שהרגשתם תקועים במקום? שאותם דברים קורים לכם שוב ושוב?

כולנו גדלנו בבית מסויים להורים ומשפחה עם תפיסות והרגלים מסויימים. בדרך גם חווינו דברים וסיגלנו לעצמנו הרגלים ותפיסות חדשות. חלק מהתפיסות האלה עם הזמן הפכו לאמונות מסויימות, חלקן מקדמות אותנו מאוד, אבל חלקן גם מגבילות.

יכול להיות שחלק מהאמונות שלכם כוללים ניסוחים כמו ״אני לא אצליח להרוויח הרבה כסף בחיים שלי״ או ״אני אף פעם לא יכול לעשות משהו כמו שצריך״ או "אצלי זה יכול לעבוד רק ככה".

לכולנו יש אמונות בניסוחים שונים וכולנו חיים איתן. אמונה מגבילה היא סוג של שיפוט עצמי. השיפוט מושפע מתפיסה. אנחנו מקבלים החלטות בהתאם לתפיסות שלנו.

אמונה כשמה כן היא – אמונה, לא עובדה

איזושהי אמונה/דעה שלנו לגבי החיים – ולפעמים אותן האמונות הן בכלל עיוות של המציאות, סוג של שקר. זהו שקר ששכנענו את עצמנו בו, ולא רק בתחום העסקי. אמונות אלו תוקעות אותנו במציאות שאינה רצויה לנו, ואנחנו משוכנעים שזו האמת. אמונות מגבילות לא יכולות פשוט להיעלם. הדרך היחידה היא פשוט להחליף אותן האמונות מקדמות, כאלו שייקדמו אותנו וידחפו אותנו למדרגה הבאה. 

נחלק את האמונות המגבילות שלנו לשלושה חלקים:

  1. אמונות מגבילות כלפי עצמנו:

האישיות שלנו כוללת בתוכה הרגלים, אמונות ותפיסות כלליות לגבי העולם. אנחנו מציבים לעצמנו אמונות ומגבלות כלפי עצמנו דרך מה שההורים שלנו העבירו לנו, שהם עצמם סוחבים מדורות קודמים..

  1. אמונות מגבילות כלפי האחר:

אנחנו תופסים את האנשים בסביבה שלנו (בהיבט העסקי – את המתחרים שלכם, הלקוחות שלכם או אפילו הספקים שלכם) כחזקים יותר או חלשים יותר מכם – זוהי תחושה אישית שלא תמיד תואמת את המציאות. במעט מאוד מקרים בחיים תהיו באמת עם הגב לקיר, מצבים שבהם תהיו ״חייבים״ לעשות משהו בגלל מישהו אחר. 

  1. אמונות מגבילות כלפי העולם:

אנחנו נוטים לחשוב שהעולם פועל על פי סדר מסוים, ואז נאמרים משפטים כמו ״אם אעבוד מספיק קשה – ההצלחה תבוא מאליה״, או ״אם אהיה בן אדם טוב – אהיה מאושר״, וכשזה לא קורה אנחנו מאשימים את היקום או הקארמה במקום לחזור למקור ולהבין שהכל תלוי בנו ושהעולם לא חייב לנו כלום.

אם אתם בעלי עסק פרטי עצמאי משלכם, כדאי לכם להכין את עצמכם מנטלית כדי לדעת להצליח לפרוץ את תקרת הזכוכית האישית שלכם. 

חלק מכובד משיטת הליווי שלנו מתמקד בדרך לגבור על אמונות מגבילות אלו ולתחזק את היכולת להשאיר את האנרגיות שלכם גבוהות. 

לכל אחד יש את התקופות שלו ויש פעמים שתתפקדו בצורה טובה יותר ויש פעמים שפחות. במקרים רבים, כדי להצליח להריץ את העסק שלכם בצורה עקבית – תצטרכו לדעת לשלוט באנרגיות שלכם. 

אז איך אנחנו שומרים על האנרגיות גבוהות?

הגישה שלנו אומרת שלכל פעולה ולכל מחשבה יש את הכוונה הטובה שעומדת מאחוריה. אמצו גישה זו ותתחילו לשאול את עצמכם את השאלה הבאה – מה טוב בבעיה שלי? האם באמת יש לי בעיה? איך הדרך שאני חושב פועלת לטובתי?

למשל, מה הרווח של להיות כועס, או מה יצא לי מזה שאני דוחה דברים? האם יש דברים שאני יכול לעשות אחרת?

דרך שאלות אלו תוכלו להבין איך אתם מנווטים את האנרגיות שלכם. זוהי אחת הנקודות הראשוניות שאנחנו בוחנים אצל לקוחות חדשים שלנו – מה מניע אותם? היכן הם משקיעים את האנרגיה שלהם והאם היא דוחפת אותם קדימה או גורמת להם לדעיכה. 

אז איך דרך שאלות נפתור את האמונות המגבילות שלנו מבחינה עסקית?

על כך נענה לפי שלושת חלקי האמונות המגבילות שכתבנו למעלה – האמונה כלפי עצמנו, כלפי האחר וכלפי העולם: 

  1. כלפי עצמנו: להבין שהתת מודע שלנו שם כדי לשמור עלינו. הפחדים והמניעים הפנימיים שלנו כבני אדם פועלים כדי להגן עלינו ולא כדי למנוע מאיתנו לצמוח.
  2. כלפי האחר: בכל אדם קיימים היתרונות והחסרונות שלו.במקום לשאול את עצמכם איך הם יותר או פחות מכם, אם הם בסדר או לא בסדר אתכם, תתחילו לחשוב על מה הן התכונות שתוכלו ללמוד מהם ואיך זה יכול לקדם אתכם ואת העסק שלכם. 
  3. כלפי העולם: זה לא משנה איך העולם עובד ואיך הוא מסודר. כשבונים עסק – ההצלחה תלויה אך ורק בכם (ולפעמים גם קצת מזל לא מזיק).

 

בעזרת תוכנית עבודה מסודרת וליווי אישי שלנו תוכלו גם אתם להגיע לתוצאות פורצות גבולות.

בהצלחה!

טוטאלי ליווי עסקי.

The post אמונות מגבילות בעסקים appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%92%d7%91%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa/feed/ 0
טיפים לניהול עסק https://www.totalbiz.co.il/%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%a1%d7%a7/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%a1%d7%a7/#respond Sun, 03 Oct 2021 14:00:16 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6676 בין אם אתם בעלי עסק קיים או שהתחלתם תהליך של פתיחת עסק חדש – הטיפים הבאים יהיו לכם לעזר. צאו מנקודת הנחה שברגע שהקמתם עסק – יהיו לכם מתחרים (אלא אם כן אתם ברי-מזל בצורה יוצאת דופן). לכן, ניהול העסק בצורה חכמה הוא הדרך שלכם לגבור עליהם ולגרום ללקוחות שלכם לבחור דווקא בכם על פניהם. […]

The post טיפים לניהול עסק appeared first on טוטאלי.

]]>
בין אם אתם בעלי עסק קיים או שהתחלתם תהליך של פתיחת עסק חדש – הטיפים הבאים יהיו לכם לעזר. צאו מנקודת הנחה שברגע שהקמתם עסק – יהיו לכם מתחרים (אלא אם כן אתם ברי-מזל בצורה יוצאת דופן). לכן, ניהול העסק בצורה חכמה הוא הדרך שלכם לגבור עליהם ולגרום ללקוחות שלכם לבחור דווקא בכם על פניהם.

שאלות מכוונות

שאלו את עצמכם את שאלות ה״למה?״ שאלות אלו ירכיבו לכם תשובות פתוחות שיכולות להציף אצלכם את המניעים הבסיסיים להקמת העסק:

למה פתחתם (או שאתם חושבים לפתוח) דווקא את העסק הזה?

למה אתם חושבים שהתחום הזה דווקא מתאים לכם?

למה אתם חושבים שאתם שונים מהמתחרים שלכם בשוק?

שאלת ה״למה״ תגלה עבורכם את עצמכם בהיבט העסקי עוד לפני שתתעסקו במאפיינים הספציפיים של העסק. 

ככל שתענו על יותר ״למה״ – זה רק יחזק את העסק שלכם ואת הצורך לפעול למען הלקוחות שלכם ולמען הרעיון הגדול שבגינו הקמתם את העסק מלכתחילה.

הרעיון הגדול

הגדירו תעודת זהות עסקית – מגדירים את אופי העסק ואת המאפיינים שלו.

אחרי ששאלתם את השאלות על עצמכם ועל המטרות שלכם, כעת תשאלו שאלות על העסק עצמו:

מה אני (הלקוח) אמצא אצלכם שלא אמצא אצל המתחרים שלכם?

מהי בעצם ההזדמנות הטמונה מאחורי פתיחת העסק שלך?

המוח שלנו גורם לנו לחשוב שהרעיון הראשוני שלנו הוא המנצח. לכן אנחנו ממליצים לא להתאהב ברעיונות, מכיוון שברגע שתענו על השאלות הנ״ל, יהיו לכם תשובות ברורות יותר ויהיה לכם יותר קל לבנות ערכי מותג וטון ברור שעל בסיסם העסק ירוץ. תעודת זהות עסקית היא קריטית ותהווה מעין בריף לספקי השיווק שלכם ולכם בהצגה העצמית אל מול הלקוחות שלכם.

היתכנות כלכלית

בשורה התחתונה אנחנו צריכים להרוויח כסף מהעסק שלנו. כדי לתת לעצמכם ראש שקט, אתם צריכים להכניס הביתה סכום כסף מסוים שאתם לא יכולים לרדת ממנו. 

הכינו טבלה של הוצאות והכנסות של הבית שלכם – מעין דו״ח לכלכלה האישית והמשפחתית שלכם – כך תוכלו לדעת, פחות או יותר, את סעיף ההוצאה "משכורת עבורי" במודל העסקי שלכם.

חקר שוק

ברגע שעברתם את השלבים הקודמים הנוגעים יותר אליכם ואל העסק שלכם, כעת אתם עוברים להסתכל על השוק אליו אתם נכנסים. בחנו את המתחרים שלכם ואת הדרך שלהם להגיע אל הלקוחות. מהם הטרנדים החמים שנכנסו לתחום? באיזו פלטפורמה התחום שלכם בוחר לפרסם את מוצריו/שירותיו? האם דרך פייסבוק ואינסטגרם, או אולי דווקא דרך גוגל וסרטונים ביוטיוב? אולי אפילו כל הפלטפורמות ביחד. 

נסו לדלות כמה שיותר אינפורמציה מהעוסקים בתחום שאליו אתם נכנסים.

דעו מי הם הלקוחות שלכם ואיך הם חושבים

כדי לדעת זאת ההמלצה היא להיכנס לנעליו של הלקוח. להבין איך הוא חושב.

אם אתם פונים לפלח מסויים של האוכלוסיה, לדוגמה חיילים משוחררים או אוכלוסייה מבוגרת – תיפגשו איתם, תבינו מה יענה על הצרכים שלהם בצורה הטובה ביותר ואיך אתם יכולים לספק זאת עבורם. לאחר מכן תוכלו לבצע תחזיות על מה הלקוח שלכם יעדיף לשלם וכמה הוא יקנה מכם. 

מקרים ותגובות

אם אתם עובדים שכירים, אתם יודעים שבמקרה של תקלה יהיה מי שייקח את האחריות גם אם הטעות היא שלכם. בתור בעלי עסק, כדאי להכין רשימה של המקרים והתגובות האפשריות כדי לתת עליהן מענה מהיר בלי לגמגם מול הלקוח ואל מול הספקים איתם תעבדו.

אם אתם בעלי עסק חדש אז כמובן שלא תוכלו להעלות את כל המקרים שיכולים לצוץ במהלך עבודתכם השוטפת. במקרה זה הכינו כמה שיותר מקרים שתוכלו לשער שתיתקלו בהם ותוך כדי תנועה תוסיפו עוד ועוד לרשימה זו.

ללמוד. תמיד.

השאלה שעולה אצל המון מלקוחותינו היא ״מי אני בכלל שאפתח עסק בתחום הזה? יש הרבה חברות גדולות שעשו זאת לפני״. מהנסיון שלנו, ההבדל ביניכם לבין המתחרים שלכם הוא בידע ובניסיון. אם המתחרים שלכם למדו וממשיכים ללמוד את התחום שלכם, אז אין שום סיבה שלא תוכלו ללמוד ולשפר זאת בעצמכם. 

לכן תמיד תשאפו ללמוד כמה שיותר – קחו קורסים דיגיטליים או פרונטליים (עדיף לשלם עליהם כך הסיכויים שבאמת תלמדו אותם יגדלו), בצעו תצפיות, כנסו לפורומים, קראו בלוגים ומאמרים בתחומכם –  כמה שיותר, יותר טוב. השאיפה שלכם היא להכיר את התחום שלכם יותר טוב מכל אחד אחר.

מה היתרון של מלווה עסקי עבור העסק שלכם?

האובייקטיביות של מלווה עסקי תבנה עבורכם את העסק לטווח הארוך ולא רק על מה שקורה בשלבים הראשונים.

מלווה עסקי טוב יתעד הכל מרגע הפגישה הראשונית, בדרך זו יוכל לקחת אתכם חודשים אחורה, גם באמצע התהליך, ולהראות לכם מה היה אז ומה השתנה מאז.

מלווה עסקי בדרך כלל נפגש עם המון בעלי עסקים שיוכלו לשמש אתכם בעתיד במציאת שיתופי הפעולה. בנוסף תהיה היכולת לרכז רשת של ספקים מובילים מכל הארץ ולתת את המענה הנכון והאיכותי ביותר לצרכים האישיים שלכם ושל העסק שלכם.

מחקר השוק בליווי יועץ יבנה לכם תשתית שתוכל לספק לכם תחזיות איכותיות יותר לפני הכנת תוכניות עסקיות וכלכליות.

והכי חשוב – תוכלו לתת ביטוי וחופש פעולה לאינספור האפשרויות היכולות לצוץ מרגע פתיחת העסק ועד למיצובו בשוק אליו אתם נכנסים.

אז שיהיה בהצלחה!

לייעוץ ופרטים נוספים – השאירו פרטים ונחזור אליכם.

The post טיפים לניהול עסק appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%a1%d7%a7/feed/ 0
מרעיון טוב לחברה מצליחה https://www.totalbiz.co.il/%d7%9e%d7%a8%d7%a2%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%9c%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%99%d7%97%d7%94/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%9e%d7%a8%d7%a2%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%9c%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%99%d7%97%d7%94/#respond Fri, 17 Sep 2021 05:56:08 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6669 יש לנו הרבה מה לומר על הדרך להפוך יוזמה לחברה מצליחה. בסיפור המקרה הבא תוכלו לפגוש בחברה שהתחילה כרעיון מצוין ובאמצעות עבודה קשה ואסטרטגיה נכונה הפכה למשגשגת ומתפקדת. אז כמו שאמרנו, החברה התחילה מרעיון טוב. בעל החברה, שבזמנו עוד היה ״היזם״, החל לעסוק בתחום האבטחה בתור שכיר מיד עם שחרורו מהצבא והגיע לתפקידי מפתח ועמדות […]

The post מרעיון טוב לחברה מצליחה appeared first on טוטאלי.

]]>
יש לנו הרבה מה לומר על הדרך להפוך יוזמה לחברה מצליחה. בסיפור המקרה הבא תוכלו לפגוש בחברה שהתחילה כרעיון מצוין ובאמצעות עבודה קשה ואסטרטגיה נכונה הפכה למשגשגת ומתפקדת.

אז כמו שאמרנו, החברה התחילה מרעיון טוב. בעל החברה, שבזמנו עוד היה ״היזם״, החל לעסוק בתחום האבטחה בתור שכיר מיד עם שחרורו מהצבא והגיע לתפקידי מפתח ועמדות ניהוליות בכירות במקומות שבהם עבד.

אהבתו לתחום הובילה אותו להחלטה שהוא יוצא לדרך עצמאית והולך להקים חברת שתספק למגזר הפרטי והעסקי שירותי אבטחה. הוא ידע שגלום פוטנציאל גדול בתחום ובחר לבחון את צעדיו בקפידה, לכן הגיע אלינו כדי לקבל יעוץ והכוונה עסקית.
בשלב ההיכרות העלינו שאלות רלוונטיות לתחום האבטחה תוך שימת דגש על המעבר משכיר לעצמאי והכרוך בכך.

לאחר שענינו יחד על השאלות ניגשנו להרכיב תמונה של היתכנות כלכלית. בעל העסק בחן לעומק את השוק טרם הגיע אלינו, ואנחנו ביצענו מחקר אל מול המתחרים שיהיו לו בתחום האבטחה בכלל ובתחום שבו רצה להתמקד בפרט. הוצאנו נתונים סטטיסטיים לפשיעה בארץ ויצאנו לשטח כדי לתחקר בפועל את הלקוחות הפוטנציאליים כדי להבין מהם עד כמה נושא האבטחה משפיע עליהם. התוצאות הראו שישנן תקריות בטיחותיות רבות והשוק צמא למענה הולם.
מנקודה זו עברנו לשלב הגדרת המוצר והשירותים שתספק החברה. על מנת להרכיב מודל עסקי איכותי, בעל העסק הגדיר פרוטוקולים מקצועיים לכל התרחישים הביטחוניים האפשריים שיכולים לצוץ במהלך עבודתו השוטפת ולהם הכנו פתרונות ודרכי פעולה רלוונטיים.

לחברה היה יתרון גדול בנושא קשרים בין אישיים עם אנשי מפתח בתחום. ליווינו את היזם ביצירת מעטפת של שיתופי פעולה שיועילו ללקוחות העתידיים שלו ויקנו לו ערך גבוה יותר בהשוואה למתחרים שלו בשוק – וכך גם יגיע לבידול העסקי שלו.

התוכנית השיווקית הותאמה לפי הלקוחות הפוטנציאליים. ראינו שהדרך המועדפת שלהם לקבל את השירות המוצע הינו דרך פנייה אישית בפלטפורמות מסוימות, ולכך נערכנו. בנוסף הקמנו יחדיו אתר אינטרנט רשמי שיהווה את כרטיס הביקור של היזם מבחינה תדמיתית ושיציג למבקרים את כל שירותי החברה.

בשלב בניית הצעת המחיר, בעל העסק כבר ידע אילו שירותים הוא רוצה לספק ללקוח, וביחד הוספנו שירותים ומוצרים נוספים כדי שיוכל להציע מעטפת רחבה ככל הניתן. השתמשנו ברזומה שלו בתור מנב״ט (מנהל בטחון), לפיו הוא מוסמך להכין תיקי אבטחה ובניית פק״מים לפי תקנים.

מחקר השוק הראה שציוד אבטחה הוא מוצר יקר ושאינו נגיש לכולם בארץ, לכן בעל העסק דאג למצוא ספקים שדרכם יוכל להזמין ציוד ומערכות אבטחה ללקוחותיו במחירים תחרותיים. בדרך זו גם הוזל משמעותית המחיר הכללי וגם שודרגה כדאיות החברה אל מול המתחרים.

כיום החברה מונה כעשרה עובדים חרוצים ובשנה הראשונה לפעילותה הגיעה למחזור מדהים בן 7 ספרות. החברה מובילה בתחומה ונוכחותה בשוק היא משמעותית, בדיוק כפי שהתכוון המשורר.

The post מרעיון טוב לחברה מצליחה appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%9e%d7%a8%d7%a2%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%9c%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%99%d7%97%d7%94/feed/ 0
איך לבחור שותפים? https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a4%d7%99%d7%9d/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a4%d7%99%d7%9d/#respond Wed, 18 Aug 2021 05:20:08 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6663 עצמאיים וחושבים להכניס שותף לעסק? מתלבטים אם בכלל אתם צריכים שותף או שאולי עדיף לכם לשלם למקור חיצוני? מאמר זה מכוון לשאלות האלו ויתן לכם כמה נקודות חשובות להכיר בתחום השותפות העסקית. אז מהי שותפות עסקית? שותפות עסקית היא מסגרת המורכבת ממספר חברים לכדי ישות עסקית אחת עם זכויות וחובות כמו שמגיעות לכל חברה. חברי […]

The post איך לבחור שותפים? appeared first on טוטאלי.

]]>
עצמאיים וחושבים להכניס שותף לעסק?

מתלבטים אם בכלל אתם צריכים שותף או שאולי עדיף לכם לשלם למקור חיצוני?

מאמר זה מכוון לשאלות האלו ויתן לכם כמה נקודות חשובות להכיר בתחום השותפות העסקית.

אז מהי שותפות עסקית?

שותפות עסקית היא מסגרת המורכבת ממספר חברים לכדי ישות עסקית אחת עם זכויות וחובות כמו שמגיעות לכל חברה. חברי השותפות מחליטים לחבור יחד לצורך מטרה משותפת שהיא כמובן – הצלחת העסק.

סיבות לשותפות:

ישנן שלוש סיבות מרכזיות לאחד כוחות עם שותף:

  1. מקצועית: אין מישהו שיודע את הכל. יכול להיות שאתם מעולים בייצור מוצר מסויים או בשיווק מוצר קיים, אבל אין לכם את ההבנה בכספים ואתם מחפשים שותף שישלים עבורכם ועבור העסק שלכם את הפער. בנוסף, אתם בתור בעלי העסק לא רוצים להיות תלויים מקצועית רק בעובדים שלכם. בשורה התחתונה, ראש של בעל עסקים או של שותף הוא שונה מראש של עובד שכיר.  
  2. פיננסית: כסף. אתם צריכים כסף. יכול להיות שיש לכם רעיון מעולה, אבל אין לכם את הסכומים הדרושים כדי לקדם אותו. הלוואות מבנקים או משכון הנכסים שלכם הם גם אופציה, אבל בצורה של שותפות יש נכונות להשקיע את הכסף אצלכם בעסק. שותף עם כסף יכול להרים את העסק שלך.
  3. אישית: לא לעשות את הכל לבד. חלוקה של הנטל. דעתו של שותף נוסף יכולה להקל על קבלת ההחלטות. כשאתם עובדים יחד עם שותף מתבצעת חשיבה קבוצתית, הקריאייטיביות עולה ולא פוסלים תשובות שנזרקות לאוויר אלא מרגישים בנוח להביע דעה – כך עולים הסיכויים לתוצאות טובות יותר.

מי העסקים שצריכים שותף?

בדרך כלל מי שצריך שותפים אלו הם עסקים קטנים שמתכננים להתרחב ולגדול.

הרעיון שעומד מאחורי שותפות עסקית הוא שיתוף פעולה, כמו שאומר הפתגם ״טובים השניים מן האחד״,

ויחסי אמון בין הצדדים הינו הבסיס להקמתה של שותפות.

השותף לא חייב להיות בהכרח מישהו שתרצו לצאת איתו אחרי העבודה לכוס בירה או שתהיו החברים הכי טובים. ממש לא. 

הדבר החשוב ביותר לשותפות עסקית איכותית הוא שהערכים שלכם יהיו שווים. 

הערכים הכלליים שלכם (בהיבט הכלכלי, רמת מוסר העבודה, התנהלות מול הלקוחות וכו׳) צריכים להיות מתואמים מראש ולכן הרבה מן השותפויות מתחילות דווקא עם אנשים שהכירו מלפני.

חשוב לזכור שעם כל זאת שהשותף הוא כנראה מישהו שאתם כבר הכרתם, ברגע שמדברים על עסק אנחנו עובדים מהראש ולא עם הרגש. אין מקום להשמיט עניינים הקשורים בעסק שלכם גם אם תסתכנו בלגעת בנקודות רגישות או להציף שאלות ש״לא נעים״ לשאול בדרך כלל. 

לאחר שתיאמתם עמדות ערכיות זהות מול השותף, כעת חפשו בו את שאר התחומים שבהם קיים שוני ביניכם בצורת החשיבה. למשל אם אתם יותר יצירתיים ואסוציאטיביים, כדאי שתשתפו פעולה עם מישהו שיותר יורד לפרטים הקטנים. אם אתם יותר טובים בניהול ובשיווק העסק ופחות בפן הכלכלי, כדאי לעבוד עם מישהו שידע לנהל את הכספים של העסק בצורה טובה יותר.

דווקא קווי השוני הם זה שיגרמו לחברה לצמוח.

נסייג ונאמר שישנם כמה היבטים שליליים לשותפות, בעיקר אלו הם הויתורים על השליטה המלאה והבלעדית של העסק שלכם. בנוסף, החלוקה בהכנסות וברווחים של העסק הולכת להתחלק ביניכם. אתם כבר לא עובדים לבד ועל דעת עצמכם, ויחד עם זאת תצטרכו לוותר על חלק מהתוכניות וההחלטות שלכם. גם אם אתם בטוחים במאה אחוז שהצדק אצלכם – כעת יש איתכם עוד מישהו שתצטרכו להתחשב בו ובדעות שלו.

עכשיו נעבור על כמה נקודות שתצטרכו להכין לפני שתקבלו את ההחלטה הסופית על שותפות – להקדים תרופה לכל מכה שעלולה לבוא מאותה שותפות. באותה מידה שאתם תבררו את הנקודות האלו מול השותף הפוטנציאלי, כך גם כדאי לכם לדעת על מה לשים דגש בעתיד אם מישהו יציע לכם להיכנס בשותפות לעסק שלו. 

  1. בראש ובראשונה כלל ברזל: להעלות את כל הסכמי הדברים על מסמך רשמי שיתווה את התנאים ביניכם. לא להסתמך על לחיצת יד (״הסכם ידידות״) – זהו מתכון לאסון בשותפויות. חשוב שיהיה מקור כתוב שאליו תוכלו לחזור במידת הצורך. אתם הולכים לבחור שותף שילווה אתכם לאורך תהליך ארוך. יש שיאמרו שלשותפות עסקית ישנן השלכות דומות לזו של חתונה של בני זוג.
  2. לשאול את את השאלות הנכונות ולשאול כמה שיותר. צריך לשבת ולהציף כל בעיה שעלולה לצוץ. כל עסק לגופו ישאל את השאלות הרלוונטיות אליו – איך השותף הפוטנציאלי קשור לתחום בו אתם עוסקים, האם יש לו ניסיון בתחום וכו׳. לא להתבייש לשאול על המצב הכלכלי והאישי של השותף. אם הוא נמצא בקשיים כלכליים יש להתעכב על כך. אם הוא בתקופה של בעיות משפחתיות או בעיות רפואיות – לשאול. לאחר שתתחילו את שיתוף הפעולה, בדרך כלל לא יהיה לכם זמן לטפל בנושאים שיכלתם לצפות להן כבר בתחילת הדרך. הרעיון הוא להסדיר את כל התרחישים העתידיים שיכולים לקרות ולסכם הכל מראש.
  3. הסכם מוגדר מראש על חלוקת התפקידים שתהיה בין הצדדים. באילו נושאים יצטרכו שני הצדדים להציב את החלטתם ובאילו מקרים כל אחד יוכל להחליט על דעת עצמו, וכמובן מה יקרה אם אחד מהשותפים לא יעמוד בהגדרות התפקיד שהוגדרו לו מראש. יהיו דברים שלא תוכלו לחשוב עליהם בתחילת הדרך ושיופיעו בשלב מאוחר יותר, אבל תצטרכו לדון במה שנראה הכי נכון לאותו הרגע.
  4. אופן התשלום והגדרת מבנה השותפות – באיזו צורה השותפות הזו מתקיימת? האם זו שותפות שווה או שאינה שווה? לא תמיד מדובר בכסף, לפעמים יתרון השותפות הוא מקצועי נטו. יש להכין תכנית עסקית מפורטת ומוסכמת לעסק. לדמיין איך זה ילך קדימה ומהן האפשרויות היכולות לצוץ מכך. לכן יש להחליט מתי ובאיזה אופן יחולקו הרווחים.
  5. זה יכול להישמע ברור, אבל המון שותפויות מדלגות על השלב של להגדיר בצורה ברורה מהן המטרות העסקיות. צריך להגדיר בדיוק מה אנחנו רוצים לעשות ביחד ומהי מטרת השותפות. ישנה נטיה לא לברר מספיק לעומק מאיזו סיבה הצד השני צריך שותף ואסור לוותר על הסיבה הזו.
  6. דיברנו על כך שערכים משותפים הם אלו שיולידו שותפות בריאה. לאחר שבדקתם האם השותף מתאים ברמה האישית, ערכית, לקיחת אחריות, הוגנות וכו׳ (כלכלית ומקצועית כמובן), כעת אתם נדרשים לדעת איך מתנהג השותף שלכם במקרי קיצון של לחץ וכעס, כי המקרים האלו יגיעו אם תרצו או לא. הגמרא אומרת שאחת הדרכים למדוד אדם היא לבחון אותו בשעת כעסו. שותף שירבה לכעוס ולהיות קצר רוח – יכול להוביל להמון סכסוכים ומכאן הדרך לסוף השותפות קצרה מאוד.
  7. השלב האחרון: עם כמה שזה יהיה כואב לדבר על זה בשלב כה מוקדם- תכינו הסכם מפורט למקרה בו אחד השותפים ירצה לפרוש מן העסק. מה יקרה אם לא תסתדרו. להגדיר את מנגנוני פירוק השותפות והפרידה. הכל יכול לקרות וצריכים להיות מוכנים כמה שניתן.

לסיכום:

אז מה צריך לבדוק כשחושבים על שותפות עסקית? קודם כל את עצמך.

האם את/ה באמת צריך/ה שותף בעסק שלך? האם הבעיה שבגינה את/ה רוצה שותף היא כזו שלא נותנת לך שום דרך אחרת לפתרון?

אם הגעת למסקנה שיש צורך בשותף – צריך לבצע מיון מדוקדק. לבחון טוב טוב מיהו אותו שותף, בעיקר אם הוא חבר מהעבר, כיוון שכעת יש צורך לבחון את התנהגותו לא רק בתור חבר אלא גם בתור שותף עסקי.

 

משפט יפה שאהבנו בהקשר למאמר:

״אם אתה רוצה לרוץ מהר – תעבוד לבד.

אם אתה רוצה להגיע רחוק – תעבוד ביחד״.

 

לייעוץ ופרטים נוספים – השאירו פרטים ונחזור אליכם.

טוטאלי ליווי עסקי

 

The post איך לבחור שותפים? appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a8-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a4%d7%99%d7%9d/feed/ 0
יבוא מוצרים וסחורות לישראל https://www.totalbiz.co.il/%d7%99%d7%91%d7%95%d7%90-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a1%d7%97%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%99%d7%91%d7%95%d7%90-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a1%d7%97%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c/#respond Thu, 15 Jul 2021 05:48:25 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6629 חשבתם לייבא סחורה לארץ ולמכור אותה בכמויות? נתקלתם במהלך טיול בחו״ל או סתם ברפרוף באינטרנט במוצר שהתלהבתם ממנו כל כך וחשבתם איך לייבא אותו אל ארץ הקודש? מאמר בשבילכם: מה זה יבוא? יבוא סחורות זוהי הפעולה של הכנסת מוצר פיזי לארץ ממדינה אחרת דרך היבשה, האוויר או הים. בעשור האחרון שוק הייבוא של סחורות מחו״ל […]

The post יבוא מוצרים וסחורות לישראל appeared first on טוטאלי.

]]>
חשבתם לייבא סחורה לארץ ולמכור אותה בכמויות? נתקלתם במהלך טיול בחו״ל או סתם ברפרוף באינטרנט במוצר שהתלהבתם ממנו כל כך וחשבתם איך לייבא אותו אל ארץ הקודש? מאמר בשבילכם:

מה זה יבוא?

יבוא סחורות זוהי הפעולה של הכנסת מוצר פיזי לארץ ממדינה אחרת דרך היבשה, האוויר או הים.

בעשור האחרון שוק הייבוא של סחורות מחו״ל לארץ צובר תאוצה רבה ומפנה את תשומת הלב של יזמים ואנשי עסקים רבים להשקעה בסחורות. אחת הסיבות המרכזיות היא שבשונה אולי ממה שחשבתם – בתי המשפט בארץ נוטים יותר ויותר לדרבן ולעזור למייבאים להכניס סחורות חדשות לארץ כדי לעודד את התחרות במשק והוזלת המחירים, האצת העושר הלאומי והגדלת ההיצע. כמובן שההמלצה היא לבחון אם בכלל כדאי וכלכלי לכם לנסות להתחרות בחברות גדולות ובייבואנים הנוכחיים הפועלים בשוק, וכאן שיקול הדעת שלכם מגיע לידי ביטוי – ככל שתכירו את המוצר שברצונכם לייבא, את היתרונות והחסרונות שלו, קהל היעד הרלוונטי שלו ופלטפורמות נכונות לשיווקו, כך תטיבו עם עצמכם.

היבוא לישראל הוא חוקי ובפרט יבוא-מקביל. לפי תקנון משרד התעשיה והכלכלה כל אדם יכול לייבא סחורות לארץ. חלק מהמוצרים מחייבים אישור יבואן או רשיון יבוא, זאת במטרה לפקח על איכות המוצרים ולשמור על בריאות ובטיחות הציבור. תעודת מייבא רשמי מחייבת תעודה המונפקת דרך משרד הכלכלה והתעשייה, מול רשויות המע״מ והמכס. בהתאם להסכמי הסחר החופשי של מדינת ישראל, תשלום על המכס יהיה תלוי במדינה שממנה המוצר נשלח ובהתאם למוצר עצמו. כמובן שלצורך שיקולים כלכליים אלו מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי שמתעסק בתחום.

לכן, כשאתם חושבים על יבוא מוצר מסויים יש להיכנס לאתר של משרד הכלכלה והתעשייה ולבדוק לעומק את המוצר שאותו ברצונכם לייבא בהיבט החוקי. ישנה רשימת מוצרים שאסור לייבא לארץ בשום פנים, ויש מוצרים המותרים רק באישורים רגולטוריים של משרדי הממשלה, כך למשל ייבוא תרופות, מוצרי קוסמטיקה ומזון יצטרכו לקבל את אישור משרד הבריאות. מוצרי חשמל ואלקטרוניקה יצטרכו עמידה בתקן של מכון התקנים הישראלי. ציוד תקשורת יחוייב אישור של משרד התקשורת ועוד.

על אחריות המייבא לוודא את תקנות המוצר שאותו הוא מתכוון לייבא.

במידה והמוצר שאותו אתם מתכוונים לייבא מצריך הליכים בירוקרטיים (רגולטוריים או שלא) מצידכם – הקדימו וטפלו בתהליכים אלו ובדקו שכל הדרישות והתקנים מתקיימים (לכל מוצר יש קוד מוצר ופירוט באתר משרד הכלכלה על הדרך שבה מעבירים אותו).

במקביל כמובן שתצטרכו להכיר את מצב השוק והתחרותיות שיש למוצר בארץ, לדעת מי קהל היעד, מול אילו חברות וייבואנים בארץ אתם מתמודדים, איך הם מוכרים את המוצר שלהם ועוד.

חשוב מאוד להכיר את היתרונות והחסרונות שיש במוצר שברצונכם לייבא, אך יותר חשוב הוא לדעת מיהו הספק שמולו אתם הולכים להתנהל.

המשאב היקר ביותר בתחילת תהליך הייבוא הוא הזמן. יש צורך להכיר את אופי המוצר. דרך טובה לקבל מידע נוסף על המוצר שברצונכם לייבא – היא הספק העתידי שתבחרו.

ישנם מספרים דרכים לאתר ספק איכותי, והגישה שלנו אומרת שתמיד טוב שמישהו שאתם מכירים יגשר ביניכם לבין הספק הסופי, ואם אין לכם קשר כזה אז כמובן שאפשר לאתר ספקים גם דרך מנועי החיפוש או מול חברות סחר המקשרות בין ספקים לייבואנים ברחבי העולם (לדוגמת לשכת המסחר בישראל), אך צריך לדעת מול מי אתם עובדים בצורה מקיפה, גם אם זה ידרוש עוד זמן וגם פגישה פנים מול פנים עם הספק זו דרך מצויינת להיכרות.

רק לאחר שסיימתם עם שלבים אלו אתם עוברים לשלב הבא שבו אתם ניצבים מול שאלה מכרעת:

האם אתם רוצים להיות סוכנים או מפיצים של המוצר?

ההבדל ביניהם הוא משמעותי מכיוון שההבדל הוא על סוג החוזה שבו תחתמו אל מול הספק מחו״ל – חוזה סוכנות (המעוגן בחוק הישראלי) או הסכם הפצה.

הסוכן מתפקד בתור השליח של היצרן. הוא דואג להעביר את הסחורה של היצרן מארץ המוצא ישירות לידי הלקוח הסופי. הסוכן לא שומר על הסחורה פיזית בביתו ולא משלם עליה מראש, אלא הוא מעין מתווך ומקבל תשלום של עמלה מתוך כמות מכירותיו.

מפיץ רוכש את הסחורה והוא דואג להפיץ ולמכור אותה בתחום הטריטוריאלית שבה ניתנת לו הזכות להפיצה. בעקבות כך האחריות שהוא נוטל היא גדולה יותר וההוצאה הכספית גם כן.

ההבדל העיקרי ביניהם הוא שמול הסוכן יש המון חוקים והגנות בחוק, לעומת מפיץ, שבהגדרה זו החוזה שחתמו הצדדים ביניהם הוא זה שיקבע את החוקים, המגבלות וההיתרים שמותר להם לבצע ביניהם.

מטרת המאמר היא איננה לגרום לכם לוותר על רעיון הייבוא, אדרבה, יזמים רבים החלו את דרכם בפעילות זו ומשם הדרך אל הכסף הגדול הייתה קצרה.

טוטאלי ליווי עסקי.

The post יבוא מוצרים וסחורות לישראל appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%99%d7%91%d7%95%d7%90-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a1%d7%97%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c/feed/ 0
זכיינות – כל מה שרציתם לדעת https://www.totalbiz.co.il/%d7%96%d7%9b%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%aa%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%97%d7%a1%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa/ Wed, 16 Jun 2021 08:21:01 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6609 חולמים על זכיינות מזון? עולם הזכיינות מדבר אליכם? רוצים להיות חלק ממותג גדול? מבולבלים ולא בטוחים כמה עולה זכיינות? מה זה זיכיון בכלל? כל התשובות בכתבה שהכנתי עבורכם. החלטתם לפתוח עסק? מזל טוב! לפני החגיגות – אתם כרגע ניצבים מול החלטה חשובה – האם להקים עסק מאפס עם חוקים וכללים משלכם או שתעדיפו ללכת על זכיינות מומלצת. […]

The post זכיינות – כל מה שרציתם לדעת appeared first on טוטאלי.

]]>
חולמים על זכיינות מזון? עולם הזכיינות מדבר אליכם? רוצים להיות חלק ממותג גדול? מבולבלים ולא בטוחים כמה עולה זכיינות? מה זה זיכיון בכלל? כל התשובות בכתבה שהכנתי עבורכם.

החלטתם לפתוח עסק? מזל טוב!
לפני החגיגות – אתם כרגע ניצבים מול החלטה חשובה – האם להקים עסק מאפס עם חוקים וכללים משלכם או שתעדיפו ללכת על זכיינות מומלצת. אם החלטתם ללכת על זכיינות, הכתבה הבאה תיתן לכם כמה נקודות מאוד חשובות לתחילת הדרך.

נתקלנו מספר פעמים ביזמים שבטוחים שזכיינות היא הדרך ״הפשוטה״ להכנסה גבוהה כאילו מדובר בזכייה במפעל הפיס. לא בדיוק.

בואו נרכיב ונפשט:

מה זה זכיינות בכלל?
בקצרה – שימוש במוניטין, שיטה, מודל עסקי, מטה ניהולי, הסכמים מסחריים של מותג מסוים על ידי יזם לצרכים עסקיים. בהרחבה – זכיינות היא הרשות הניתנת על ידי בעל המותג לבצע שימוש בסמל מסחרי של המותג שלו הכוללים את השיטות של הפצת השירותים ו/או המוצרים של בעל המותג על ידי זכיין המשלם תמלוגים חודשיים וברוב המקרים גם אגרת זכיינות ראשונית לבעל המותג. כל מותג יכול לזכות את עצמו – זכיינות מזון, זכיינות בגדי אופנה, זכיינות רפואה ועוד.

פשוט, נכון?
בואו נגע בחלק מן היתרונות והחסרונות של שיטת הזכיינות:

יתרונות הזכיינות:
1. הזכיין מקבל מערכת שלמה שכבר מוכיחה את עצמה כמתפקדת. חוץ מסמל המותג עצמו, שציבור גדול שאוהב את אותו המותג יגיע באחוזים גבוהים יותר בלי שהזכיין יצטרך להשקיע סכומי כסף גבוהים כדי לצבור קהל שסומך עליו, יש גם מעטפת של תמיכה בבחירת הלוקיישן של העסק ופיתוחו, אסטרטגיות שיווקיות, ייעוצים עסקיים, בקרות איכות, מדריכי הפעלה ועוד ועוד. התפעול הראשוני של העסק יהיה הרבה יותר פשוט ומובנה מכיון שבעל המותג, ככל הנראה,  עשה את העבודה הזאת כבר בשבילכם.

2. פרסום ושיווק המותג מתבצע על ידי בעלי המותג. הזכיין אמנם ישלם סכום מסויים לרשת וגם יבצע אקטים פרסומיים באיזור הגיאוגרפי של העסק, אך הסכום יהיה קטן משמעותית מהעלות האמיתית שלו באם היה זה עסק עצמאי שצריך לשווק את עצמו מאפס.

3. יש לכם גב. במקרה של בעיה או צורך בעזרה – בעל המותג ירצה לסייע לכם. אל תשכחו – פגיעה בעסק שלכם עלולה לפגוע במותג עצמו ולכן לרוב המותגים הגדולים גם מספקים מערכות של כלים ותמיכה, ומעטפת ניהולית כדי לתת את היכולת לעמוד בסטנדרט הנדרש כדי להבטיח שירות ושביעות רצון הלקוחות.

4. יש דרך לחזות את ההשקעה הדרושה וההתנהלות על ידי כך שתוכלו ליצור קשר עם אחד הזכיינים הקיימים ולברר איתו על אופי העסק, הלקוחות, הציוד ובערך כל מה שתרצו לדעת – תוכלו לעשות זאת בעזרת אותם עובדים בתחום שבו אתם רוצים לפרוץ. אם כבר החלטתם ללכת על רשת ואתם מוכנים להשקיע אז תהיו מוכנים שבעלי המותג יבקשו מכם לבלות תקופת חפיפה לא קצרה באחד או כמה מסניפי הרשת (מעל ל90% מהמקרים). ההמלצה שלנו, הקדימו תרופה למכה, תגיעו לאחד מסניפי הרשת עוד לפני שאתם נועלים את החלטתכם לעבוד לתקופה מסויימת "בחינם" אצל הזכיין. הזמן והידע שתצברו שם יהיו שווים לכם המון כסף. נקח לדוגמה את תעשיית המזון. אם תבחרו זכיינות גלידה גולדה או זכיינות ברולדין (שהביקוש לקבל זיכיון מרשתות אלה עלה משמעותית בשנים האחרונות), מעשה נבון יהיה לפנות כמה ימים רצופים מהזמן שלכם כדי להגיע לאחד מסניפי הרשת, לעבוד מאחורי הדלפק ולברר עם הנפשות הפועלות את התחום לעומק.

חסרונות הזכיינות:


1. בתור הזכיין לא תהיה לכם יד חופשית כמו שיש לבעל עסק פרטי. הרשת תקבע לכם מאיזה ספק להזמין את המוצרים, הנראות של העסק, הטון של העסק, במקרים מסויימים הרשת גם תחליט אילו בגדים העובדים יצטרכו ללבוש ועוד. על כל שינוי מהותי בעסק, תהיו חייבים לקבל את אישור הרשת.

2. כמו שאתם עלולים לפגוע בשם של הרשת ולהזיק למותג עצמו ולזכיינים נוספים, כך גם יכול לקרות לכם. ישנם מקרים שזכיין ממיקום גיאוגרפי רחוק מכם יעשה טעות והטעות הזו יכולה להשפיע גם על הסניף שלכם, מכיוון שלרוב, הלקוחות רואים במותג כשרשרת אחת עם מוצרים ושירותים זהים בלי הבחנות בין הסניפים. כמובן שבעלי המותג יעשו את מרב המאמצים כדי שזה לא יקרה, אך אין לכם ערבות וודאית שהם יצליחו בכך.

3. הרשת רוצה לשמור את הקשרים שלה אל מול הספקים. במידה ותגיעו למצב של מחלוקת קשה מול אחד הספקים או בעיות תשלום למי מהספקים – תהיו מוכנים להתערבות אגרסיבית מצד הרשת, מכיון שהרשת לא רוצה לעמוד במצב של חובות אל מול אותו ספק. לכן השיקולים הכלכליים ואיכות המוצרים של אותם ספקים צריכים להיות מחושבים עוד בתחילת הדרך.

4. חשוב לזכור שברגע שאתה חותמים על חוזה זכיינות אל מול מותג – אתם חותמים מול רשת שתעדיף לשמור טוב טוב על האינטרסים שלה. הזכיין יהיה במעמד נחות ברוב המקרים של מילה שלו אל מול מילה של הרשת. חוזים יכולים להיות מנוסחים בצורה מבלבלת ולכן כדאי להתייעץ עם גורם מוסמך טרם חתימת החוזה.

לא הרבה מדברים על כך שצריך להבין שזכיינות בבסיסה, זהו הקשר והיחסים בין בעל המותג לזכיין, כיצד הוא תומך בזכיינים שלו, כיצד הוא עומד בהתחייבויות שלו לספק את המוצרים והשירותים הנדרשים כדי לתת תפוקה מקסימלית מהמותג והכי חשוב – הדינמיקה והיחס שתקבלו מבעל המותג כלפיכם. לכן חשוב מאוד לבחון עם זכיינים נוספים את הנושא הזה – התנהלות הרשת מול הזכיינים, יתרונות וחסרונות ספציפיים וכו'.

טיפ שלנו, כשאתם ניגשים לבצע תחקיר אל מול אותו מותג שברצונכם לקבל זכיינות עליו, המלצתינו היא לקרוא כמה שיותר חומרי רקע על המותג (בגוגל תוכלו למצוא את רוב התשובות לשאלות שלכם על העסק), לדבר עם דמויות מפתח בחברה ואפילו לראיין לקוחות על רמת שביעות הרצון שלהם ממוצרי או שירותי המותג.

לסיכום, כמובן שיש עוד המון משתנים קריטיים שיש לקחת בחשבון ברגע שהחלטתם לרכוש זיכיון ממותג גדול, אבל למי שמחפש את השורה התחתונה – לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לבעלי עסק זכייני יש סיכויים גבוהים יותר להחזיק מעמד בחמש השנים הראשונות מרגע פתיחת העסק מאשר ליזם עצמאי בלי מותג קיים. (אחוז העסקים במודל זכיינות שנסגרו הם 30% בתוך חמש שנים לעומת 50% העסקים הפרטיים שנסגרו וזאת בתוך שלוש שנים בלבד).

כדי להביא את עצמכם להסתברות סטטיסטית גבוהה בסיכויי ההצלחה, אתם חייבים להכיר את החוקים והטכניקות לעומק בכל הקשור לעולם הזכיינות ולא לסמוך על המזל. יש לעבוד על פי תכנית, לעשות חקר שוק על התחום ועל הרשת, לעבור בין הסניפים הרבה לפני שלוקחים החלטה, לעבור טוב טוב על ההסכם ולדעת להתמקח (נטייה של זכיין היא לקבל את כל מה שהרשת אומרת או נותנת כעובדה – זו טעות).

אין ספק שמהלכים גדולים כאלה דורשים המון אומץ, ובשביל לעשות לכם סדר בראש והכוונה עיסקית מקצועית – אנחנו כאן בשבילכם.

טוטאלי ליווי עסקי

The post זכיינות – כל מה שרציתם לדעת appeared first on טוטאלי.

]]>
5 דברים שאתם יכולים לעשות כדי לנצל את הפריחה שאחרי הקורונה https://www.totalbiz.co.il/5-%d7%93%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%90%d7%aa%d7%9d-%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%93%d7%99-%d7%9c%d7%a0%d7%a6%d7%9c-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a4/ https://www.totalbiz.co.il/5-%d7%93%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%90%d7%aa%d7%9d-%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%93%d7%99-%d7%9c%d7%a0%d7%a6%d7%9c-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a4/#respond Sun, 06 Jun 2021 07:52:10 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6600 משבר זו גם הזדמנות – קלישאה שחוקה או מוטו לעסקים? הקורונה שינתה את העולם שלנו. אמנם נראה שדברים חזרו להיות רגילים לחלוטין עם הצלחת מבצע החיסונים, אך בפועל דברים מסוימים השתנו. למשל, אנשים רבים יותר בוחרים לבשל בבית, לחיות אורח חיים בריא יותר, להתאמן ולבלות זמן איכות רב יותר עם המשפחה. כל השינויים האלו יכולים […]

The post 5 דברים שאתם יכולים לעשות כדי לנצל את הפריחה שאחרי הקורונה appeared first on טוטאלי.

]]>

משבר זו גם הזדמנות – קלישאה שחוקה או מוטו לעסקים?

הקורונה שינתה את העולם שלנו. אמנם נראה שדברים חזרו להיות רגילים לחלוטין עם הצלחת מבצע החיסונים, אך בפועל דברים מסוימים השתנו.

למשל, אנשים רבים יותר בוחרים לבשל בבית, לחיות אורח חיים בריא יותר, להתאמן ולבלות זמן איכות רב יותר עם המשפחה. כל השינויים האלו יכולים להוות הזדמנות עסקית עבורכם.

כמו שזה נראה, אנחנו רק מתחילים לראות את ההשפעות של משבר הקורונה על עסקים בישראל וככל הנראה ההשפעות הללו ילוו אותנו עוד שנים ארוכות.

עסקים קטנים ובינוניים היו ככל הנראה הנפגעים העיקריים מהמשבר. רבים מהם אמנם ביצעו התאמות מתבקשות לתקופת הקורונה, אבל המשבר בכל זאת פגע בהם משמעותית.

יחד עם זאת היציאה המסתמנת מהמשבר טומנת בחובה גם הזדמנויות עסקיות רבות. הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לעסק שלכם לנצל את ההזדמנויות הקיימות בשוק לאחר הקורונה. הטיפים מבוססים על הניסיון הרב שיש לנו בליווי וייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים.

5 טיפים לעסקים לאחר הקורונה

הגדילו הכנסות במהירות

במצבי יציאה ממשבר, יש חשיבות אדירה למהירות התגובה של עסקים. המשבר לא פסח על אף עסק ומי שידע לצאת ממנו ולנצל את ההזדמנויות העומדות בפניו במהירות, יוכל להרוויח ואפילו להרוויח בגדול.

חשבו כיצד אתם יכולים להגדיל את ההכנסות באופן מיידי. הגדילו קצב עבודה, השתמשו בהכנסות המיידיות על מנת לנצל הזדמנויות בשוק בטווח הקצר.
היועצים של טוטלי ייעוץ עסקי יכולים לעזור לכם לזהות את ההזדמנויות, לתכנן מהלך שיצירת יתרון עסקי, להבין כיצד ניתן לממן את המהלך ואיך אתם יכולים להגדיל מכירות באופן מיידי כדי לממש את ההזדמנויות.

חשבו מחדש על מבנה החברה שלכם

הקורונה הציגה בפני עולם העבודה עידן חדש, עידן של עבודה מהבית, עבודה חכמה ויעילה יותר שדואגת גם שהכל ידפוק בעסק וגם לרווחה של העובדים ולזמן הפנוי שלהם.

חשבו איך אתם יכולים לשנות את מבנה העסק ולייעל אותו. ישנם מגוון כלים דיגיטליים מתקדמים שיכולים לאפשר לכם שליטה מרחוק על העסק שלכם, מעקב ובקרה אחרי העבודה וההתקדמות של העובדים שלכם ועוד. השתמשו בהם. הם לא יעזרו רק לעובדים שלכם להיות יותר זמן עם הילדים שלכם, אלא גם (ואפילו בעיקר) לכם.

חזקו את הקשר עם הלקוחות

גם על הלקוחות שלכם עברה ככל הנראה שנה לא פשוטה ועם הרבה שינויים. יש סיכוי לא רע שהמצב הכלכלי והתעסוקתי שלהם השתנה במהלך השנה הזו, אולי אפילו מספר פעמים. לא מוגזם להסיק כי דברים השתנו עבורם גם כצרכנים בכלל וגם בפרט כצרכנים ולקוחות של העסק שלכם.

יכול להיות שהם נפגעו כלכלית והמוצר שלכם יקר עבורם כרגע (או להפך) או שהתעוררו צרכים חדשים עבורם אותם העסק שלכם כבר לא מספק וכדומה.

לכן, מומלץ מאוד לחזק את הקשר עם הלקוחות שלכם. בתקופות של חוסר וודאות אנשים מחפשים את המוכר והבטוח. חיזוק הקשר עם הלקוחות מקרין יציבות וביטחון ללקוחות ומחזק את הנאמנות שלהם למותג ולעסק שלכם.

עדכנו את התוכנית העסקית שלכם

כל עסק חייב תוכנית עסקית בשגרה ובמיוחד בזמני חירום בהם חוסר הבהירות ואי היציבות חוגגים. תוכנית עסקית משפרת את הרווחיות של עסקים קטנים ובינוניים בעזרת גיבוש ודיוק החזון והאסטרטגיה (הכללית והשיווקית) של העסק והגדרת תוכנית פעולה מפורטת ומדויקת.

היות והמשק כולו והשוק בו אתם פועלים השתנו וייתכן שאפילו העסק שלכם עבר שינויים משמעותיים, כדאי שגם התוכנית העסקית תעודכן בהתאם למצב החדש.

יועץ עסקי מקצועי יעזור לכם להתאים את תכנית העסקית שלכם לנסיבות ולמצב החדש של העסק, השוק והמשק. הוא יבצע מחקר מעמיק וניתוחים פיננסיים מורכבים, ינתח את האפשרויות העומדות בפניכם ובשיתוף פעולה איתכם יבנה תוכנית עסקית מקצועית עם תכנית פעולה מפורטת שתטיס את העסק שלכם למעלה.

שקלו אפשרויות מימון ושותפויות

אחד היתרונות הבולטים של תכנית עסקית הוא שהיא מגדילה את אפשרויות המימון שלכם על ידי משיכה של שותפים ומשקיעים חדשים לעסק.

התכנית מספקת לגופי מימון שונים – בנקים, גופי אשראי, משקיעים ושותפים פוטנציאליים ועוד – תמונת מצב עדכנית ומפורטת על המצב הנוכחי בעסק ועל הרווחיות הצפויה לו בשנה הקרובה לפחות.

יועץ עסקי יעזור לכם לא רק לבנות תוכנית עסקית מקצועית אלא יעזור לכם גם במיפוי וביצירת קשר עם גופי מימון שונים וכמובן גם בהגשת ההצעה לגופים אלו, כך שהסיכוי שלכם לזכות במימון ובאשראי טוב יגדלו.

לסיכום, מגפת הקורונה המיתה אסון כלכלי על עסקים רבים במדינת ישראל. יחד עם זאת, עכשיו, כאשר נראה שאנחנו בדרך ליציאה מוחלטת מהמגפה, נפתחות לעסקים רבים הזדמנויות שיכולות לסייע להם לצאת מהמשבר דווקא מחוזקים.

יועץ עסקי מקצועי יעזור לכם לאתר את ההזדמנויות האלו ולממש אותם בצורה הטובה ביותר.    

  

The post 5 דברים שאתם יכולים לעשות כדי לנצל את הפריחה שאחרי הקורונה appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/5-%d7%93%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%90%d7%aa%d7%9d-%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%93%d7%99-%d7%9c%d7%a0%d7%a6%d7%9c-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a4/feed/ 0
מה זה שינוי ארגוני ואיך צולחים אותו? https://www.totalbiz.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99-%d7%90%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a6%d7%95%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%aa%d7%95/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99-%d7%90%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a6%d7%95%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%aa%d7%95/#respond Sun, 30 May 2021 16:07:56 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6595 שינויים אירוגניים – איך לצאת מאזור הנוחות שינוי ארגוני הוא נושא רגיש ומדאיג, אך כשיש לעשותו חשוב להיעזר באמצעים הנכונים על מנת לעבור אותו בשלום. כדי לחסוך לכם קצת דאגות, רצינו לתת לכם מספר שיטות וכלים לשינוי ארגוני שיעשו לכם סדר בעניינים. ההגדרה של שינוי ארגוני היא לבצע תזוזה ממקום אחד למקום אחר. צריך לקחת […]

The post מה זה שינוי ארגוני ואיך צולחים אותו? appeared first on טוטאלי.

]]>
שינויים אירוגניים – איך לצאת מאזור הנוחות

שינוי ארגוני הוא נושא רגיש ומדאיג, אך כשיש לעשותו חשוב להיעזר באמצעים הנכונים על מנת לעבור אותו בשלום.
כדי לחסוך לכם קצת דאגות, רצינו לתת לכם מספר שיטות וכלים לשינוי ארגוני שיעשו לכם סדר בעניינים.

ההגדרה של שינוי ארגוני היא לבצע תזוזה ממקום אחד למקום אחר.
צריך לקחת בחשבון שכשעושים שינוי ארגוני יוצרים חוסר איזון – עוברים מסדר אחד לאחר.

כל שינוי הוא תהליך, צריך לנהל אותו וכמובן למדוד אותו בתוצאות, הגדרת KPIs. לשינוי יש גם מחיר שבא לידי ביטוי בפיטורי עובדים, שינויים מבניים בתוך מחלקות בחברה, הגדרות תפקיד מחודשות וכו׳. המפתח להצלחה של שינוי ארגוני הוא ההבנה ששינוי מתחיל ונגמר באנשים.

בתקופות של שינויים אנחנו נאלצים להתמודד עם מתחים ודילמות בעיקר בתור מנהלים –
האם כדאי לי או שאחכה שיחליפו אותי?
האם לעשות סדר או שזה כאב ראש מיותר?
האם להיות מובל למטרת חזון וחלומות או חותם ומציאות?
כשאנחנו צריכים לעשות שינוי ויש החלטות קשות שצריך לקבל, אם לא נקבל אותן לא יהיה שינוי.

חשוב תמיד לזכור שארגון = אנשים. כל שינוי ארגוני מחייב את אנשי הארגון להשתנות וקורה גם שיש התנגדות לשינוי ארגוני. הצלחת כל עסק תלויה באנשים שמרכיבים אותו.

בשינוי צריך להסתכל על תהליכים – לבחון איפה יש זרימה ומה צריך לעשות כדי שהיא תימשך.

אז איך מקדמים שינוי?
תגמולים – לתגמולים ישנה השפעה טובה על תהליכים גדולים. האופן שבו מתגמלים אנשים משפיע דרמטית על ההתנהגות שלהם.
יעדים קצרי טווח – הגדרת יעדים שניתן להשיג בתקופה קצרה ולא ארוכי טווח, על מנת שנוכל לאמוד אותם ביחד עם העובדים.
דוגמה אישית – השינוי קודם כל מתחיל מלמעלה – בהנהלה.
יצירת קואליציה – על מנת שהשינוי יצליח עלינו ליצור קהילה תומכת שתסייע במניעת התנגדויות.

ארגון שמתנתק ממציאות חיצונית יקטין באופן דרמטי את הסיכוי לשרוד, כוחו של ארגון נמדד ביכולת שלו להתאים עצמו למציאות משתנה, ארגון צריך להיות זריז וגמיש.

לשינוי ארגוני צריך להתייחס כמו לכל פרוייקט עם התחלה אמצע וסוף.
הדבר הכי חשוב בטרם מתחילים את השינוי – תכנית פעולה. צריך להכין תוכנית עסקית נכונה עם התחלה, אמצע וסוף.

דוגמה לשינוי ארגוני : חברת אל-על חוותה תהליך של שינוי ארגוני כאשר הגיעו בעלים חדשים לחברה ב-2013. בתחילה הם מיזגו את שני מוסכי החברה, של כלים כבדים ומוסך כלי רכב למוסך אחד, כדי להתייעל ולחסוך בהוצאות.
כמובן שעובדי החברה התנגדו לשינוי מחשש לפיטורים, אך בתחילת השינוי ההנהלה פיטרה כ-200 עובדים וזאת על מנת לעשות סדר בחברה ולהכניס אליה רוח חדשה.

רוצים לעשות שינוי ארגוני ולא יודעים מאיפה להתחיל?
צרו עמנו קשר

The post מה זה שינוי ארגוני ואיך צולחים אותו? appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99-%d7%90%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a6%d7%95%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%aa%d7%95/feed/ 0
איך פוד טראקס הפכו ללהיט מטורף? https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a4%d7%95%d7%93-%d7%98%d7%a8%d7%90%d7%a7%d7%a1-%d7%94%d7%a4%d7%9b%d7%95-%d7%9c%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%98-%d7%9e%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%a3/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a4%d7%95%d7%93-%d7%98%d7%a8%d7%90%d7%a7%d7%a1-%d7%94%d7%a4%d7%9b%d7%95-%d7%9c%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%98-%d7%9e%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%a3/#respond Sun, 02 May 2021 13:56:07 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6567 הלהיט האחרון בטרנד הקולינרי ששוטף את ישראל בשנים האחרונות הוא ללא ספק הפוד טראקס, משאיות האוכל שצצות בכל מקום בארץ. למה הן הפכו ללהיט מטורף, מה צריך בשביל לפתוח אחת ואיך ייעוץ עסקי יעזור לכם להפוך את המשאית לרווחית?  למה פוד טראק זה כזה להיט?  משאיות האוכל הן למעשה מטבח נוסע שיכול להתמקם בכל מקום.המשאיות […]

The post איך פוד טראקס הפכו ללהיט מטורף? appeared first on טוטאלי.

]]>

הלהיט האחרון בטרנד הקולינרי ששוטף את ישראל בשנים האחרונות הוא ללא ספק הפוד טראקס, משאיות האוכל שצצות בכל מקום בארץ. למה הן הפכו ללהיט מטורף, מה צריך בשביל לפתוח אחת ואיך ייעוץ עסקי יעזור לכם להפוך את המשאית לרווחית? 

למה פוד טראק זה כזה להיט? 

משאיות האוכל הן למעשה מטבח נוסע שיכול להתמקם בכל מקום.
המשאיות מאפשרות לישראלים ליהנות מאוכל מהיר ואיכותי במקומות לא שגרתיים ובאירועים מיוחדים בהם לא פועלות מסעדות.
אחת הסיבות לפריחה של משאיות האוכל בישראל היא מגפת הקורונה והתקנות שאסרו על פתיחת מסעדות.
ישראלים רבים מצאו את הפוד טראקס כאלטרנטיבה המאפשרת בילוי קולינרי נעים באוויר הפתוח בימי הקורונה.
בנוסף, משאיות אוכל הן פשוט מגניבות. הן צבעוניות, מספקות אוכל טעים, מעניין ומקורי בליווי אלכוהול לעתים והכל באווירה קלילה ולא מחייבת.
מאוד מתאים לאופי הישראלי ולמטבח המקומי.
כיום ניתן לראות אירועי קולינריה המבוססים על פוד טראקס בכל הערים הגדולות בארץ: תל אביב, ירושלים, חיפה, אשדוד ולאחרונה גם באילת ובאתרים ואירועים רבים אחרים. 

היתרונות של פתיחת פוד טראק 

הסיבה העיקרית שפוד טראקס הפכו ללהיט כזה גדול בישראל היא הסיבה הכלכלית. פתיחה ותפעול של מסעדה בישראל היא עסק יקר ומורכב הכרוך בהשקעה גדולה, מיסוי גבוה, אישורים ורגולציות רבות מול גופים ממשלתיים וציבוריים שונים.
הקמה ותפעול של משאית אוכל זולים יותר משמעותית מאלו של מסעדה. ההשקעה הראשונית הנדרשת להקמת פוד טראק נמוכה ביחס למסעדה ואין צורך בשיפוץ רחב שיעלה מאות אלפי שקלים.
בנוסף, התפעול זול משמעותית ואין הוצאות קבועות על חשמל, ארנונה, שכירות ועוד.
פוד טראקס מאפשר למשקיעים וטבחים שחולמים להקים עסק בתחום המסעדנות בצורה מהירה יחסית והכי חשוב – בעלויות נמוכות משמעותית ממסעדה. 

מה צריך לדעת מי שפותח? 

שני הדברים החשובים ביותר שאתם צריכים לדעת על פוד טראקס הוא שהן חייבות לפעול עם אישור רוכלות ושהן עובדות תחת רישיון של מטבח קצה.
כל עסק שמוכר מזון צריך בישראל אישור רוכלות. הרשויות המקומיות בהן פועלות משאיות האוכל הן אלו המספקות את האישור להפעלת דוכן לממכר מזון בשטחם בהתניה לאישורים הנדרשים (משרד הבריאות לדוגמא).
משאיות אוכל עובדות תחת רישיון של "מטבח קצה".
מה זה אומר? שהאוכל לא מיוצר במשאית עצמה. למשאית מוכנים לעבודה, ועל גביה מתבצעת רק צלייה, טיגון או אפייה של האוכל והרכבת המנות.

בנוסף, אתם צריכים לבטח את המשאית בביטוח צד ג'.
במידה ואתם מעסיקים עובדים עליכם לבטח גם אותם בביטוח חבות מעבידים.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם גורם המתמחה בתחום שיעזור לכם להבין מה בדיוק אתם צריכים לקונספט הקולינרי שלכם ומכיר את תהליכי ותקנות הרישוי. גורם זה יעזור לכם לתכנן את המשאית והמודל העסקי בצורה יעילה וחכמה. 

מה צריך להיות בפוד טראק: 

  • מים זורמים 
  • מיכל איסוף מי ביוב עם חיבורים חיצוניים
  • מקררים ושטחי קירור נפרדים 
  • מנדף להוצאת עשן 
  • לוח חשמל 
  • מטף כיבוי
  • משטחי עבודה, לרוב מנירוסטה 
  • דלפקים ומדפים לאחסון ועבודה נוחה 
  • מערכת חימום ובישול תקנית / צ'יפסר / פלאנצ'ה / מכונת קפה (בהתאם לקונספט הקולינרי)  
  • מיזוג אוויר, חם מאוד במשאית בדרך כלל 
  • ציוד עבודה: סירים, מחבתות, סכינים, משטחי עבודה וחיתוך, משטחים מונעי החלקה לרצפה ועוד

כמה מרוויחים מפוד טראק ומה צריך לעשות כדי שהעסק יהיה רווחי? 

לפוד טראק יש יתרונות רבים אבל הקמת העסק והניהול שלו לא שונים מהותית ממסעדה.
כמו בכל עסק, גם בניהול פוד טראק, יעוץ עסקי יכול להיות ההבדל בין עסק מצליח ורווחי לעסק כושל.
ייעוץ עסקי בתחום המזון מאפשר לבעלי המסעדה או המשאית לנהל את העסק שלהם בצורה מקצועית.
הייעוץ עוזר ליזמים להבין מהן העלויות להקמת משאית האוכל, לתמחר נכון את הפריטים הנמכרים ולדעת מהם האישורים הנדרשים ומה התהליך לקבלתם.
ייעוץ עסקי יעזור לכם גם לייעל את ההתנהלות העסקית בעסק.

בעבודה משותפת עם היועץ תבנו תוכנית עסקית, תבצעו תמחור מדויק של המוצרים, תבינו את המודל העסקי ואת עלויות המכר – FOOD COST, אחד הדברים החשובים ביותר בתחום המסעדנות.
תהליך הייעוץ להקמת פוד טראק מתחיל בבניית תוכנית עסקית ובדיקת ההיתכנות הכלכלית של העסק.
התוכנית הכלכלית מפרטת מהן העלויות להקמת העסק, מהן ההכנסות הצפויות, וכיצד צריך לפעול כדי שיהיה רווחי.
במידה ותבינו כי יש היתכנות כלכלית למשאית האוכל שלכם, היועץ יעזור לכם לגבש ולדייק את הקונספט הקולינרי.
היועץ גם יסייע לכם בתהליכי המיתוג ועיצוב המשאית.
תהליך הייעוץ והתוכנית העסקית יעזרו לכם להפחית עלויות ההקמה ויובילו אתכם בדרך הבטוחה יותר להצלחה.
היועץ יסייע לכם להפחית את עלויות הציוד ויסייע לכם לסגור הסכם שיתוף פעולה עם ספקים רלוונטיים.
הייעוץ כמובן לא יפסק לאחר שלב הקמת העסק והצוות, וייעץ לכם גם לגבי התפעול השוטף של המשאית.
היועץ העסקי יעזור לכם לתכנן תזרים מזומנים שיבהיר לכם מהן ההוצאות וההכנסות הצפויות בכל חודש מהעסק החדש שלכם.
בנוסף, הוא יעזור לכם לנהל את הסחורה, להפחית עלויות רכש, לחשב את הפחת הצפוי, לשכור ולהדריך צוות מיומן שיעזור לכם בניהול ובעבודה במשאית ולמעשה יעזור לכם בכל מה שצריך על מנת שהעסק יתנהל בצורה מקצועית ויספק לכם שורת רווח נאה בסוף החודש.

The post איך פוד טראקס הפכו ללהיט מטורף? appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a4%d7%95%d7%93-%d7%98%d7%a8%d7%90%d7%a7%d7%a1-%d7%94%d7%a4%d7%9b%d7%95-%d7%9c%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%98-%d7%9e%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%a3/feed/ 0
איך בונים תוכנית עסקית – המדריך המלא https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90/ https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90/#respond Tue, 02 Feb 2021 10:37:37 +0000 https://www.totalbiz.co.il/?p=6267 תוכנית עסקית היא הדרך לתכנן ולהציג את ההצלחה שלך ולכן חשוב שהיא תיבנה בצורה מקצועית. במאמר זה נסביר איך לכתוב תוכנית עסקית מפורטת ומקצועית שתעזור לכם לקחת את העסק שלכם קדימה.   החשיבות של תוכנית עסקית לעסקים תוכנית עסקית עוזרת לעסקים חדשים ולעסקים קיימים להצליח. היא מסייעת לבעלי עסקים להבין את ההיתכנות הכלכלית והרווחיות של […]

The post איך בונים תוכנית עסקית – המדריך המלא appeared first on טוטאלי.

]]>
תוכנית עסקית היא הדרך לתכנן ולהציג את ההצלחה שלך ולכן חשוב שהיא תיבנה בצורה מקצועית. במאמר זה נסביר איך לכתוב תוכנית עסקית מפורטת ומקצועית שתעזור לכם לקחת את העסק שלכם קדימה.

 

החשיבות של תוכנית עסקית לעסקים

תוכנית עסקית עוזרת לעסקים חדשים ולעסקים קיימים להצליח.
היא מסייעת לבעלי עסקים להבין את ההיתכנות הכלכלית והרווחיות של העסק, מסייעת בגיוס משקיעים ואשראי, עוזרת לנהל את העסק בצורה נכונה ומתווה את הדרך להצלחה.

בעלי עסקים רבים מבינים את החשיבות של תוכנית עסקית, אבל מרגישים אבודים כשהם נדרשים להתחיל לכתוב אחת.
גם אם העסק שלהם עובד טוב ומכניס יפה או שהם בטוחים שהמוצר שלהם מעולה, כתיבת תוכנית עסקית הכוללת ניתוחים פיננסיים מורכבים, תמחור מחירים, לוחות זמנים מורכבים ותחזיות מדויקות לשנים הבאות, מרתיעה אותם ולמעשה מונעת מהם לקדם ולפתח את העסק שלהם.

בעזרת המדריך הקצר שכתבנו תבינו טוב יותר איך לכתוב תוכנית עסקית המתאימה לעסק שלכם. נסביר על תהליך בניית התוכנית, מהם השלבים ועל המבנה הסופי של התוכנית. בואו נתחיל.

 

כמה דברים שחשוב לדעת לפני שכותבים תוכנית עסקית

לפני שאנחנו מסבירים איך בונים תוכנית עסקית ומהם המרכיבים שלה, יש כמה דברים חשובים שאתם צריכים לדעת.

תעצרו, תנשמו, קחו צעד אחורה

תוכנית עסקית כוללת בחינה מדוקדקת של העסק שלכם.
על מנת שהבחינה של העסק תהיה מוצלחת ותשרת את התוכנית והמטרות העסקיות של העסק חשוב שתקחו צעד אחורה.

הבחינה העסקית צריכה להיות קרה ועניינית.
פעמים רבות בעלי עסק מחוברים רגשית למוצר או השירות שהם מציעים, או מעורבים ועסוקים מדי בכיבוי השריפות בעסק.
במצב הזה, ייתכן והם מתקשים לבצע הערכה מדויקת לגבי המוצר, העובדים, ועוד. לכן חשוב שבעלי עסקים "יתרחקו" מעט מהדעה וההבנה שלהם את העסק על מנת לפתח תוכנית עסקית טובה לעסק.

 

קחו עזרה

כאמור, כתיבת תוכנית עסקית היא תהליך בפני עצמו, שיש לבצע באופן מקצועי.
לכן, חשוב מאוד שבעלי עסקים שאין להם את הכלים לפתח תוכנית עסקית בעצמם יעזרו ביועץ עסקי מנוסה בתהליך.

יועץ עסקי יעזור לכם לבצע את החישובים הפיננסיים הנדרשים, הוא ידע להשתמש בידע ובניסיון שלו בשוק הישראלי כדי לבצע מחקר מקיף ולהבין מהם ההוצאות וההכנסות הצפויות לעסק (וגם את אלו הלא צפויות) כך שהתוכנית העסקית שלכם תהיה מדויקת יותר.
לרוב הוא גם משתמש בקשרים שצבר במהלך השנים כדי ייצור מודיעין עסקי ובנוסף, לעזור לעסק לעמוד בתוכנית העסקית שלו.

 

איך כותבים תוכנית עסקית? שלבים ומבנה התוכנית

1. מטרות

כל תוכנית טובה מתחילה בהגדרה מדויקת של המטרות שלה. המטרות שנגדיר בשלב זה יעמדו לנגד עינינו בכל תהליך פיתוח התוכנית ויישומה, וכל שלב וצעד שנעשה צריך בראש ובראשונה לשרת אותם.
הגדרה מדויקת של המטרות תעזור לנו למקד את התהליך ואת הפעולות שנדרשות עבורנו בשביל להצליח.

 

2. המוצר/השירות

סעיף זה כולל תיאור מפורט ומדויק ככל שניתן של השירות או המוצר אותו העסק מוכר.
כמובן שלא מדובר רק בתיאור המוצר עצמו, אלא גם בתיאור של כל מה שכרוך בייצור שלו (עלויות יצור ופיתוח), בשיווק שלו (תקציב פרסום, עלויות מיתוג ועוד), עלות התפעול (אריזה והפצה, אחסון וכו') ובסוף גם את התמחור של המוצרים.

במידה והתוכנית מיועדת למשקיעים, רצוי לציין בשלב זה את התועלת של המוצר.
בסוף, רוב מוחלט של העסקים מבקשים לפתור בעיות עבור הלקוחות, לייצר עבורם ערך, אחרת למה שהם ירכשו את השירות או המוצר.
תיאור מדויק יותר של המוצר יכלול גם תיאור הפתרון שהוא מספק ללקוחות, הערך שהוא מספק להם והיתרונות שלו על גבי המתחרים.

 

3. אודות העסק

בסעיף נתאר באופן מקיף ככל שניתן את העסק שלכם.
זהו אחד החלקים החשובים ביותר בתוכנית העסקית, במיוחד אם היא מיועדת למשקיעים.
בחלק זה תבצעו סקירה כללית על העסק: ההיסטוריה שלו, המוצר או השירות שהוא מספק, כמות עובדים נדרשת, וכמובן סיכום פיננסי של ההכנסות, ההוצאות, הנכסים הקיימים בעסק ועוד.

 

4. מחקר

כל תוכנית כלכלית חייבת לכלול מחקר מעמיק ומקיף על השוק בו העסק פועל. בחלק זה נתאר את השוק באופן כללי את המגמות והטרנדים בו, את הצורך הקיים בו וכיצד העסק, המוצר או השירות שלנו יענו על הצורך הזה.

חלק חשוב מהמחקר הוא מחקר המתחרים. בחלק זה נתאר את השחקנים הפעילים בשוק ואת נתח השוק שלהם, ומדוע כל אחד מהם מצליח יותר או פחות בשוק.
בנוסף ננתח מהם החוזקות והחולשות שלהם, מהן ההזדמנויות והאיומים הקיימים בשוק.
את מחקר המתחרים גם אם אין עסקים שמציעים מוצר זהה לשלנו, אלא על כל השחקנים בשוק שנותנים מענה לצורך שהמוצר שלנו מספק עבורו פתרון.

החלק האחרון של המחקר יכלול סקירה על קהל היעד, מאפייניו, ההעדפות שלו ועוד.

 

5. מבנה העסק וההנהלה

משקיעים אוהבים לדעת עם מי הם עושים עסקים ולכן התוכנית הכלכלית שלכם חייבת לכלול מידע מורחב על מבנה הניהול של העסק.
בחלק זה נפרט על השותפים ומבנה הבעלות של העסק, מבנה העסק והמחלקות השונות שלו, המבנה המשפטי, ונכלול בו כל מידע חיוני על העסק.

 

6. תוכנית פיננסית

אולי החלק החשוב ביותר בתהליך, וללא ספק החלק המורכב ביותר.
בחלק זה נפרט כיצד אנחנו מתכננים לשווק את המוצר או השירות שלנו. נפרט כמה שניתן על תהליך המכירה, אורכו ומאפייניו.

חלק זה כולל גם מידע וניתוחים פיננסיים מורכבים וחשובים.
כאן תציגו נתונים אודות הדוחות הכספיים של החברה מהשנים האחרונות, את תקציב החברה לשנים הבאות, את רמת ההשקעה וההכנסה הנדרשת עבור העסק ועוד.
בנוסף תציגו תחזית לגבי ההכנסות, תגדירו את תקציב השיווק, ואת יעדי המכירות, ועוד.

לאור החשיבות והמורכבות של החלק הזה כדאי מאוד להיעזר בגורם מקצועי דוגמת רואה חשבון או יועץ עסקי בעת כתיבתו.
גורם מקצועי לא רק יעזור לכם עם החישובים הפיננסיים המורכבים אלא גם יעזור לכם לשפר ולדייק את התוכנית העסקית שלכם כך שהיא תהיה אטרקטיבית יותר עבורכם ועבור משקיעים פוטנציאליים.

 

7. כתיבת תקציר מנהלים

למרות שזהו החלק שיופיע ראשון בתוכנית העסקית, כדאי מאוד לכתוב אותו בסוף.
תקציר המנהלים הוא למעשה תקציר מהיר וחד של כל התוכנית העסקית שלכם ולכן כדאי שתכתבו אותו בסוף, לאחר שהתוכנית כולה מוכנה ואתם יודעים מהם הדברים החשובים ביותר בה ומהם המסרים שאתם רוצים להעביר.
זכרו, התקציר הזה מיועד למנהלים שאין להם זמן לעבור על מאות עמודים ולהעביר להם את המהות של התוכנית במהרה אז כדאי להיות הכי חדים ומדויקים שאפשר.

 

סיכום

במאמר זה הסברנו איך בונים תוכנית עסקית ומהם השלבים שיש לבצע.
חשוב לציין שאלו רק קווים מנחים כלליים ביותר. המבנה שפורט במאמר זה הוא מבנה כללי ויש להתאים אותו לקהל היעד ולמטרות של התוכנית.
כאמור, רצוי מאוד להיעזר בגורם מקצועי שיעזור לכם לכתוב תוכנית איכותית וילווה אתכם לאורך כל התהליך, כולל הוצאתה לפועל של התוכנית.

The post איך בונים תוכנית עסקית – המדריך המלא appeared first on טוטאלי.

]]>
https://www.totalbiz.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90/feed/ 0